Wake up Mr. President

Det första armbandsuret med alarmfunktion, den legendariska Cricket, introducerades 1947 och blev sedermera känd som ”Presidentklockan” då den bars av flera amerikanska presidenter såsom Eisenhower, Johnson och Nixon.

Idén till klockan hämtades från djurriket och den lilla syrsan Cricket som trots sin litenhet kunde åstadkomma ett högt ljud. Enligt samma princip var Presidenklockan försedd med ett akustiskt membran och en resonanskammare, i form av en dubbel bakboett, som både förstärker ljudsignalen och skyddar vibrationerna från att dämpas vid kontakten mot handleden. 

Den moderna ”Presidentklockan” från Epoch® Stockholm

Vår nya modell President Datalarm kan bli den moderna Presidentklockan. Modellen är liksom Cricket utrustad med en resonanskammare som förstärker alarmsignalen och risken för dämpning mot huden hindras genom den dubbla bakboetten.

Med sina klassiska former och den karaktäristiska tvåfärgade urtavlan är President Datalarm tidlös. Men på insidan är den utrustad med den absolut senaste tekniken: ett nyutvecklat quartz-urverk med inbyggd väckarklocka och alla funktioner samlade i en enda tryckknapp, dvs lätt att ställa in och använda.