Ny klockserie från EPOCH Stockholm hämtar inspiration från racingvärlden

Svenska klocktillverkaren Epoch Stockholm lanserar nu en ny serie klockor. Epoch Swedish Racing Team Edition. Det handlar om sportiga och stilrena kronografer i borstat stål med racinglook. De nya uren har hämtat inspiration från racingvärlden.

 ”Vi har utvecklat klockorna för att matcha de krav som ställs från några av Sveriges skickligast racingförare i Epoch Swedish Racing Team”, berättar Mikael Sandström på Epoch® Stockholm. Funktionaliteten är ett exempel på detta. Med uren kan man mäta tider med en noggrannhet net till 1/10 sekund och med hjälp av en Tachymeterskala visas medelhastigheten.

Swedish Racing Team Edition finns i två olika förger, svart eller grå urtavla. Båda han fås med armband i buffelläder eller exklusiv stållänk. En liten diskret svensk flagga på urtavlan betonar klockans svenskhet och kopplingen till svensk motorsport.

Företaget lanserar samtidigt Epoch Racing Chronograph Classic Edition med urtavlor i de klassiska färgerna vitt eller svart. Introduktionspris från 7 950 kr. Alla som köper en klocka i samband med kampanjen får en exklusiv racingjacka från Oscar Jacobsson på köpet. Satsningen på nya klockor under varumärket ”Swedish Racing Team” har en naturlig koppling. Företaget sponsrar svensk motorsport och har tillsammans med Picko Troberg startat ”Epoch Swedish Racing Team” som samlar några av Sveriges bästa förare, däribland Rickard Rydell.